Monday, January 7, 2013

babywearing journal #4: wrap heaven!

now that the little squish is out. I'm officially a wrap mama. Anas pun dah kureng dah naik Kinderpack. last weekend pergi Queensbay nak cari sport shoes for Anas sebab dia suka main bola, easier for him to run around kot kalau ada sport shoes. Dia mintak susu, "mama nak susu, nak minum susu peluk mama." budak ni takat ada adik ni, semua nak berkepit ngan mak je. kesian jugak kat dia, dia dulu aku breastfeed until about 4 months je, then susu kering, dia memang minum campur bm + fm dari first day lagi. kesian weh, dia tengok adik dia minum from my boobs, sayu je. dia refer to my boobs as susu adik Timah now. Dia pun nak minum susu adik Timah jugak. sadddd. I was cluesless back then ok. then now dengan Fatimah baru la exclusive breastfeed until now. which im having problem with bottle feeding pulak with her, now that i'm back to work. that is another story.

ha to continue the story, i told him, "nak naik belakang mama pakai elephant(referring to my Didymos India wrap) tak?" dia terus hangguk. piggyback dengan senang hati nye. suka pulak tuh. and aku boleh masuk Toysrus dengan senang hati. muahahaha. tidak perlu kejar dia lagi. sebelum tuh his abah wore him in Kinderpack, dok tak sampai 5 minit, takmo, sebab cannot high back carry maa. dia nampak blkg abah dia ja. kalau carry pakai wrap nun kepala dia sama level dgn kepala aku. so memang macam piggy ride la. tuh yang dia suka. no turning back dah orang kata. So misi aku adalah to hoard more wraps, and let go of the SSCs and Mei Tais.

Nah action pics as of now. later i'll blog more. newbie maa, wrapping sloppy tahap cipan. hahaha.




No comments: