Thursday, December 15, 2011

organize! : where it all started #1

rumah aku bersepah tahap sekarang ni. maksud bersepah aku bukan nya ruang tamu dah tak nmpk mcm ruang tamu. rumah masih ok, nmpk mcm rumah la, tapi sepah yang tahap, bila laki aku tanya "nan, baju melayu saya yg maroon tu mana?" mampos aku tak tau aku stash kat mana. ada la kot dlm bakul laundry kering yg tk lipat lipat lagi tak pon dlm almari baju. hmm tapi naya jugak la nk cari dalam lemari baju tuh. baju tinggi bagai gunung.

aku ni jenis tak suka tgk rumah sepah, tapi aku tak suka mengemas, jadi solution aku ialah sorok all those barang asalkan mata aku tak nampak. hakhakhak... pemalas!

dulu masa tak ada anak, boleh la aku spent 10 - 15 minit cari barang, tapi sekarang dah ada anak yg baru ada kaki, mana dan nye nak mencari. pastuh pulak sekarang ni aku tgh addict dgn pinterest, jadi bila tgk orang dok organize rumah bes-bes, aku pon teringat la dekat rumah aku dulu, organized gila ok, mak bapak aku memang organize-freak pon. jadi aku pon mula la berangan-rangan nak start organize kan rumah aku.

so mula-mula aku start dengan mencari ilham, so berejam-rejam la habiskan masa di pinterest, lepas tuh aku ada baca satu quote ni something like there is no point in reading to the moon if you don't make anything out of what you read. aku lupa dah exact ayat dia, tapi maksud nya sama. so aku pon terasa la. dok browse saja, tapi almari baju aku bersepah lagu tuh jugak, tadak perubahan langsung.

so i take some notes from the best organizing ideas, balik dari kerja semalam aku nekad pergi hardware store, beli storage baskets!!! aku beli hak murah murah ja, plastik bodoh ja, 4 ringgit satu yg besar punya, so later if I have eyesore from the hideous plastic basket, i just glued some cute fabric on it.

oh i have broken the organize project according to rooms, so i'll start with master bedroom first. and within the room i'll further broke it down to sections. sebab nya i dont have all day to do this, I only have about ~3hours to do it, after tucking in Anas's to bed to tucking in myself to bed.

mintak mintak la berpanjangan semangat ni jangan nak dok hangat hangat taik ayam ja.

Thursday, December 8, 2011

it made you think..

how pathetic is it that you bought flowers for yourself?

or go on a movie marathon of your favorite romance movies of all time on your own?










oh did i mentioned that you did all of that on your birthday?

such a loser huh?